top 500+ interview questions on dotnet

Interview Questions On Dotnet

interview questions on dotnet | Windows forms and controls

interview questions on dotnet | dotnet core interview questions | VB MCQ | visual basic | visual basic programming | dot net interview questions for fresher | vb programming language | interview questions in dotnet | visual basic multiple-choice questions and answers | visual basic MCQs pdf | Windows Forms

dot net interview questions and answers for 8 years experience | dotnet core interview questions for 8 years experience | dot net interview questions and answers for experienced | dot net interview questions and answers for 2 years experience | dot net interview questions and answers for 8 years experience

interview questions on dotnet

Q1 which control allows you to select multiple items?

  1. ListView
  2. ComboBox
  3. ListBox
  4. RichTextBox

Ans. The correct option is C.

Q2 What is MDI?

  1. Multiple document implementation
  2. Multiple document Inheritance
  3. Multiple document Interface
  4. None

Ans. The correct option is C.

Q3 The _____ controls are the small programs that are used to create distributes applications?

  1. ActiveX
  2. Windows Forms
  3. Printing
  4. None

Ans. The correct option is A.

Q4 Which property retrieves or sets the option that controls how automatic completion works for the TextBox control?

  1. AutoCompleteCustomSource
  2. AutoCompleteMode
  3. AutoCompleteSource
  4. CharacterCasting

Ans. The correct option is B.

Q5 Which property retrieves or sets a value specifying if this is a multiple RichTextBox control?

  1. Multiline
  2. TextLength
  3. SelectionLentgh
  4. AutoSize

Ans. The correct option is A.

Dot Net Framework Multiple-Choice Questions

Q6 The _____ control, also known as an option button?

  1. ComboBox
  2. CheckBox
  3. ListBox
  4. RadioButton

Ans. The correct option is D.

Q7 Which of the following mode is used by the ListView control to display items in multiple columns with column headers and fields?

  1. LargeIcon View
  2. List View
  3. Details View
  4. Tile View

Ans. The correct option is C.

Q8 Which class defines an object.to draw lines and curves in Windows Forms?

  1. Graphic
  2. Pen
  3. Brush
  4. Color

Ans. The correct option is B.

Q9 Which event occurs when the mouse pointer is over the control and a mouse button is released?

  1. MouseDown
  2. MouseEnter
  3. MouseHover
  4. MouseUp

Ans. The correct option is D.

Q10 Which control shows the standard print dialog box?

  1. PageSetupDialog
  2. PrintDialog
  3. PrintPreviewControl
  4. None

Ans. The correct option is B.

Q11 Which event occurs when the last page of the document has been printed?

  1. PrintPage
  2. BeginPrint
  3. EndPrint
  4. QueryPageSettings

Ans. The correct option is C.

Q12 Which property of the MenuStrip class retrieves or sets a value indicating whether or not tool tips are shown for the menuStrip control?

  1. CanOverflow
  2. GripStyle
  3. ShowItemTollTips
  4. Stretch

Ans. The correct option is C.

Q13 Which property of the panel class specifies whether or not a user focuses on the control by using the TAB key

  1. AutoSizeMode
  2. AutoScroll
  3. BorderStyle
  4. TabStop

Ans. The correct option is D.

Q14 Which value of the SizeMode property of the PictureBox control resizes the picture box to the size of the image?

  1. StretchImage
  2. AutoSize
  3. CenterImage
  4. Zoom

Ans. The correct option is B.

Q15 Which value of the SelectionMode property of the ListBox control specifies that multiple items can be selected in a list box?

  1. MultiExtended
  2. MultiSimple
  3. one
  4. None

Ans. The correct option is B.

dot net MCQ | dot net framework | dot net interview questions for experienced | dot net multiple choice questions with answers | multiple-choice questions | MCQ questions with answers

dotnet interview questions for 5 years experience | net interview objective questions | dot net 2.0 | dot net framework 2.0 download | dot net framework 3.5 | Dotnet 4.5 | dot net framework 4.0 net framework 2.0 | net framework 4.5 | dotnet interview questions for freshers | multiple-choice questions | dot net framework | MCQ questions | MCQ questions with answers

Also Read:

Leave a Comment

Your email address will not be published.